top of page

FitoNemakil

FitoNemakil.png

Preparat  Alkafert NEMAKIL 35 AL kompanija Alkaloid Skoplje  za naše tržište proizvodi pod našom robnom markom FitoNemakil

https://alkaloid.com.mk/product/agrosal-nemakil-35-al

Tečno đubrivo sa cinkom i manganom u helatnom obliku i ekstraktom biljke Quillaja saponaria – čileanske autohtone vrste (pored izrazitog biostimulativnog dejstva na razvoj korena I bolje ukorenjavanje biljnih kultura, povećava tolerantnost biljaka na parazitske nematode). Proizvod je prirodno bogat triterpenskim saponinima koji nepovoljno utiču na prisutne nematode, a takođe deluju i kao biljni hormoni, naročito stimulisanjem rasta korenovog sistema.

Da bi se postigao potpuni efekat potrebno je da se apliciranje izvrši kad voda u tlu bude blizu gornje granice lako dostupne vode za biljke (poljski vodeni kapacitet) ali ne i kada je zemlja prezasićena vodom. Kod mikronavodnjavanja najbolji efekat se postiže ukoliko se sredstvo aplicira sa poslednjom četvrtinom preporučene vode za zalivanje. U slučaju kada se ne primenjuju tehnike mikronavodnjavanja, preporučuje se aplikacija zalivanjem, injektorima i hidroburom, direktno u korenu biljaka ili rasprskivačima na površini tla, nakon čega je potrebno kratko zalivanje radi unošenja sredstva u zemlju. Metoda zalivanjem je još jedna prilično precizna metoda aplikacije. Efikasno delovanje sredstva se postiže samo ukoliko je vlaga u tlu blizu poljskog vodenog kapaciteta, odnosno zemlja nije prezasićena vodom.

Priprema rastvora: Rezervoar se puni vodom do polovine i dodaje se FitoNemakil prema planiranoj dozi i preporučenim načinom apliciranja. FitoNemakil je potpuno vodorastvorljiv, pa se preporučuje mešanje slabog intenziteta da se ne bi stvorila pena.

Napomena: Neophodno je pre svake upotrebe pročitati uputstvo proizvođača đubriva ili sredstava zaštite koja se koriste u programu. Preporučuje se da se ne aplicira sa nijednim proizvodom bez prethodnog testiranja njihove kompatibilnosti. Da bi se utvrdila kompatibilnost, preporučuje se da se napravi mešavina sredstva sa preporučenim dozama od strane proizvođača, i to u trajanju od ne manje od 30 minuta. Ukoliko niste sigurni u kompatibilnost proizvoda, najbolje je da FitoNemakil aplicirate pojedinačno. Ne primenjivati u sistemima biološke zaštite u kojima se koriste predatorske grinje jer preparat ima gasnu fazu koja negativno utiče na njih.

Količina primene:

8 l/ha fertirigaciono


PROIZVOĐAČ: Alkaloid, Skoplje

Zastupnik za Srbiju, BiH, Makedoniju, Crnu Goru: TMB DIAMOND, Pančevo, Srbija

NEMA KARENCU

ROK UPOTREBE: neograničen kod pravilnog skladištenja

Pakovanje: 1 L

bottom of page