top of page

SUGAR TRANSFER

sugar transfer.jpg

SUGAR TRANSFER  je proizvod koji omogućava transport molekula šećera (stvorenih u procesu fotosinteze) iz proizvodnih centara tj. listova u plodove i to u fazama razvoja i zrenja. Poboljšava proces zrenja, obezbeđuje ujednačenu obojenst i sadržaj šećera u plodovima. Obezbeđuje rezerve hranjivih materija za narednu vegetaciju i poboljšava fiziološke procese kao što su klijanje i cvetanje.

Produkcija kod biljaka zavisi 92% od fotosinteze i 8% od obezbeđenosti mineralima. Fotosinteza pokreće čitav mehanizam proizvodnje hranjivih materija - šećera. SUGAR TRANSFER biljci prilikom translokacije šećera od listova do mesta skladištenja hranljivih materija plodova, krtola, lukovica, korena štedi energiju za proces fotosinteze, a takođe povećava brzinu transporta šećera do plodova. Drugim rečima SUGAR TRANSFER je TRANSLOKATOR UGLJENIH HIDRATA.

Podiže °Brix, poboljšava obojenost ploda. Ne utiče negativno na shelf life I transportabilnost. Pored toga, translokacijom šećera obezbeđuje se ujednačeno sazrevanje svih plodova. Može biti primenjen na svim biljnim vrstama na kojima je potrebno poboljšati sadržaj šećera, boju i kvalitet plodova i drugih organa koji skladište ugljene hidrate.

U svom sastavu sadrži visoku koncentraciju prirodnih ugljenih hidrata (derivate polisaharida) i organske kiseline, enzime za fermentaciju dobijene iz biljnih ekstrakata, različite mikro- i makronutritijente u optimalnim odnosima za poboljšanje fotosinteze i nedoknađivanje nutritijenata koje biljka izgubi prinosom, bioaktivatore fotosinteze i prirodne biostimulatore.

Količine primene:

• Voće: 2-2,5 l/ha 6-8 nedelja pred berbu

• Vinova loza: 2-2,5 l/ha kada plodovi počnu da menjaju boju

• Jagoda i malina: 1,5-2 l/ha kada se otvore cvetovi i kada plodovi porastu

• Paradajz i paprika: 1,5-2 l/ha na početku zrenja i tretman ponavljati na 15 dana

• Ostale kulture: 1,5-2 l/ha 6-8 nedelja pred berbu

PRIMENA FOLIJARNO - UVEK U RANIM JUTARNJIM SATIMA (potrebna je sunčeva svetlost za što bolji efekat preparata)

PROIZVOĐAČ: Arvensis, Španija

Zastupnik za Srbiju, BiH, Makedoniju, Crnu Goru: TMB DIAMOND, Pančevo, Srbija

NEMA KARENCU

ROK UPOTREBE: neograničen kod pravilnog skladištenja

PAKOVANJE: 250ml, 1l, 5l

bottom of page